Referenciák

Itt megtalálhatja cégünk referenciáit csoportosítva

Bevásárló központok

Alba Plaza

2016-ban gépészeti felújítás keretein belül cégünk szállította a Kieback&Peter németországi gyárában készülő háromjáratú keverőszelepeit az epületben található összes légtechnikai berendezés fűtési- és hűtési rendszeréhez.

Decathlon

Tervezés, kivitelezés, szekrénygyártás, központi energia felügyelet

2011-ben a Tízpróba Magyarország Kft. áruházainak energiafogyasztás csökkentését tűzte ki célul. Ennek elérése érdekében cégünk teljes gépészeti felülvizsgálatot és központi automatika rendszer telepítést végzett.

Beüzemelésre került egy központi Domat RcWare felügyeleti központ, amire az átalakítások után folyamatosan csatlakoztatásra kerülnek az áruházak.

A központ további feladata az energiamenedzsment, azaz a fogyasztási adatok folyamatos rögzítése segítségével kiszűrhetőek legyenek azon fogyasztók, melyek annak ellenére működnek, hogy nincs rájuk igény. Így további megtakarítási lehetőségek is előtérbe kerülhetnek.

Dunaplaza

Tervezés, felügyeleti rendszertelepítés, üzembe helyezés

A bevásárlóközpont és irodaház épület-felügyeleti rendszerének cseréjét végeztük el. Az épület-felügyeleti rendszer az áruház komplett működtetését ellátja, a fűtés-, hűtés- és légtechnikai rendszerekkel párhuzamosan az idegen rendszerek felügyeletét is.

Interspar áruházak

Tervezés, telepítés, kábelszerelés, software, épület felügyelet, szekrénygyártás, üzembe helyezés

Magyarországon az egyik legdinamikusabban terjeszkedő áruházlánc az Interspar Hypermarketeiben DOMAT Control System típusú komplex épület felügyeleti rendszert telepítünk, mely rendszerrel a diszpécser a grafikus munkaállomáson keresztül az egész épületet a kezében tarthatja.

Kaufland üzletek, Románia

Tervezés, telepítés, kábelszerelés, software, épület felügyelet, szekrénygyártás, üzembe helyezés

2008 közepe óta szerelünk Romániában Kaufland üzletekbe épületautomatika rendszert. Kieback&Peter gyártmányú perifériákat és DDC elemeket telepítettünk. Cégünk tervezte és gyártotta az erős- és gyengeáramú automatika elosztószekrényeket, mi végeztük a kábelezést és a perifériák szerelését, kétoldali bekötését.

DDC4200 típusú színes érintőképernyős automatika szabályzó vezérli az eladótér és a kiszolgáló helyiségek szellőzését biztosító légkezelőket. Ugyanez a szabályzó indítja a kazánt, üzem és hibajelet fogadva attól. Végzünk még világításkapcsolásokat, illetve a riasztórendszer és más épületgépészeti berendezések működtetésében is részt veszünk.

Lidl áruházak

A magyarországi élelmiszer-kiskereskedelmi lánc áruházainak szabályozásának jelentős részét cégünk telepíti. Az áruházak időszakonként különböző gépészeti megoldásokkal épülnek. (kazános, gázmotoros, talajszondás, VRV rendszerű megoldások).

Material Design Center

Tervezés, üzembe helyezés

Az egyik legújabb budapesti lakás-felszerelési cikkek árusításával foglakozó bevásárlóközpontban Kieback & Peter DDC 3000-es szabályozó rendszer biztosítja az épület komfortját. A kb. 300 adatpont mellett érdekesség, hogy az egyik szabályozó speciális kivitelű, amely lehetővé teszi az épületben működő EIB-busra történő csatlakozást is.

Saturn Dunaplaza

Tervezés, kapcsolószekrény gyártás, telepítés, üzembe helyezés

A bevásárlóközpont területén létesült új kétszintes elektronikai szakáruház légtechnikai rendszerinek szabályozását és vezérlését Kieback & Peter DDC4200-as szabályozókkal végezzük.

Szeged Plaza

tervezés, alközponti szoftver, felügyeleti szoftver, szekrénygyártás-átalakítás, üzembe helyezés

Szeged egyik legnagyobb bevásárló központjában, a Szeged Plaza-ban a 2012-es évben cseréltük  az elavult épületautomatika és épületfelügyeletet modern, Kieback&Peter típusra.
A mozik és az üzletek optimális komfortjáról és energiatakarékos üzeméről 4 db DDC4000 rendszervezérlő és 3 db BMR410 kompakt DDC alállomás gondoskodik.

TESCO Solar rendszer kiépítése

Cégünk végezte 7 db TESCO áruház napkollektoros rendszerének vezérlését MiniPLC szabályozóval. Az új rendszer MODBUS kommunikációval kapcsolódik az áruházak meglévő felügyeleti rendszeréhez.

ZARA áruházak (Pull & Bear, Stradivarius, Bershka)

Tervezés,telepítés, kábelszerelés üzembe helyezés

Az egyik leghíresebb Spanyol divatház budapesti üzleteiben létesült légtechnikai rendszereket Kieback&Peter DDC LRP szabályozókkal láttuk el. A frekventált Vörösmarty téri három üzlet (Pull & Bear, Stradivarius, Bershka) a Siegle&Epple német cég gépészeti fővállalkozásában valósult meg.

ZARA áruházak (Mammut)

Tervezés, telepítés, kábelszerelés üzembe helyezés

A Mamut bevásárlóközpontban nyitó ZARA üzlet légtechnikai szabályozását standard Kieback&Peter DDC LRP szabályozóval láttuk el. Az üzlet szintén a Siegle&Epple német cég gépészeti fővállalkozásában készült.

ZARA áruházak (Debrecen Fórum)

Tervezés, telepítés, kábelszerelés üzembe helyezés

Az új debreceni Fórum bevásárlóközpontban a Spanyol cég 4 ZARA üzletet építettet. Az eddigi jó és sikeres együttműködés alapján újból az LSA kapta a megbízást. A légtechnikai szabályozását standard Kieback&Peter DDC LRP szabályozókkal készítettük szintén a Siegle&Epple német cég gépészeti fővállalkozásában.

Gyógyszergyárak

Arnica

Az ARNICA gyógyszergyár épületautomatika rendszerét partnercégünkkel közösen készítettük el. A gépészeti berendezések szabályozását és az adatgyűjtést 2 db Kieback&Peter DDC4200 típusú szabályozó látja el.

CEVA, Budapest

Alközponti szoftver, üzembe helyezés (2005)

A gyógyszergyár átalakítása során 15 helyiség nyomáskülönbség szabályozását partnercégünkkel közösen, 1db DDC3200 típusú készülékkel és kiegészítő modulok felhasználásával valósítottuk meg.

Chinoin ( Sanofi-Aventis )

Több épület - tervezés, telepítés, szekrénygyártás, kábelszerelés, üzembe helyezés

Kieback & Peter GLT4002 Neutrino épület-felügyeleti rendszer működik mintegy 800 beépített adatponttal. A központi felügyeleti rendszerhez 4 db önálló működésű DDC3000-es digitális álállomás csatlakozik, amely a kommunikációs kapcsolatok fenntartása mellett a helyi szabályozástechnikai feladatokat is ellátja. A rendszerben 24 db vegyifülke elszívás nyomásszabályozása is van Danfoss típusú frekvenciaváltókkal. Az elszívó gépek egy része robbanás veszélyes területen helyezkedik el, így itt a perifériákat robbanás biztos kivitelben szereltük.

Chinoin ( Sanofi-Aventis ) Veresegyház

Csomagoló és drazsirozó részleg (2003)

Tervezés, telepítés, szekrénygyártás, kábelszerelés, üzembe helyezés.
Közreműködésünkkel 280 adatponttal bővült a DDC rendszer. A gyógyszergyárban Siemens típusú felügyeleti rendszer üzemel.

EGIS Gyógyszergyár Budapest

Tervezés, telepítés, szekrénygyártás, üzembe helyezés

A gyógyszergyárban, a 2004-2005-ben cégünk végezte a régi MS2000 típusú felügyeleti rendszer cseréjét modern DESIGO Insight típusra. A projekt keretében az új munkaállomás kb. 1800 fizikai adatpontot kezel. Ezen kívül az alábbi rendszereket szereltük fel új digitális szabályozó rendszerrel:

18/2 épület fugafülke

  • 56-os épület fugafülke
  • OLSA DM II szárító
  • Pfaudler szárító
  • 35/A épület
  • 20-as épület

Egis Gyógyszergyár Körmend

Tervezés, telepítés, szekrénygyártás, üzembe helyezés (2003)

Kenőcsüzem és citosztatikum részleg

A körmendi EGIS Gyógyszergyár egy részében cégünk telepítette az épületautomatika és felügyeleti rendszert, mely kb. 2.800 adatpontot kezel.

Izotóp Intézet

Tervezés, alközponti szoftver, felügyeleti szoftver, üzembe helyezés (2013-2015)

Az Izotóp Intézet Kft. radioaktív izotópok és egyéb termékek kutatásával, fejlesztésével, gyártásával foglalkozik, melyeket széles körben alkalmaznak, főként az egészségügy, a kutatás és az ipar területén.

LAVET

(tervezés, alközponti szoftver, felügyeleti szoftver, szekrénygyártás, üzembe helyezés)

LAVET Gyógyszergyártó Kft. hazánkban és Európában az állatgyógyászati piac egyik meghatározó szereplője.

Partnercégünkkel közösen 2017-ben elkezdtük a gyógyszergyár gyártó és raktárterületeit ellátó légtechnikák szabályozóinak cseréjét modern, Kieback&Peter DDC420 típusra, valamint Kieback&Peter Neutrino felügyeleti rendszert is telepítettünk. Kiépíttetünk egy monitoring rendszert is, melynek külön érdekessége, hogy a hőmérséklet és páratartalom érzékelők rádiós adatkapcsolatban állnak a központi számítógéppel, így meg tudtuk oldani azt, hogy a meglévő területeken ne kelljen kábeleket húznunk.

Mylan Komárom

Tervezés, épületautomatika anyagok, software (2013-2015)

Partnercégünk kivitelezésében készült gyógyszer-stabilitási raktár terület  szabályozását készítettük el Kiebac&Peter DDC4200-as digitális szabályozóval. A raktárépületben nagyon fontos a biztonságos, megszakítás nélküli üzemmenet, így minden gépészeti és épületautomatikai elem duplikálva került beépítésre. 2014-ben  folytattuk a munkát a II. ütem kivitelezésével, melyet 2015-ben követett a 3. ütem, így összességében már 6 db DDC4200-as szabályzó gondoskodik a raktárak hosszú távú stabil hőmérséklet, nyomás és páratartalom értékeiről

Naturland Budapest

Tervezés, üzembe helyezés

OZON Kft partnercégünk kivitelezésében készült gyógyszergyártó terület  nyomás szabályozását készítettük el Kiebac&Peter hálózatba köthető egyedi szabályozóival.

Pannonpharma

Tervezés, telepítés, szekrénygyártás, üzembe helyezés (2005)

Pécsvárad, irodaépület

A gyógyszergyártó cég meglévő objektumában már működő DDC rendszert bővítettük 100 adatponttal.

Pernix Pharma

Alközponti szoftver, felügyeleti szoftver, üzembe helyezés

A zalaegerszegi gyógyszergyár új épületének kialakítása során a légkezelők szabályozását és a nyomásszabályzást, valamint a monitoring rendszert 2 db Kieback&Peter DDC4200 digitális szabályozókkal oldottuk meg. A felügyeleti rendszer kialakítása során különös figyelmet fordítottunk a könnyű kezelhetőségre, a gyors és pontos kommunikációra, valamint az adatok egyszerű elmenthetőségére s visszakereshetőségére.

Pharma Magist, Budapest

Tervezés, üzembe helyezés

A partnercégünk kivitelezésében készült gyógyszercsomagoló üzem zónáinak nyomásszabályozását, és légtechnikai rendszerének kezelését SYNCO700-as készülékekkel oldottuk meg. A teljes rendszert 2006-ban Kieback&Peter DDC3000 szabályozórendszerre cseréltük és további funkciókkal láttuk el ( pl. SMS küldés hiba esetén, stb.)

Richter Gedeon Rt

Telepítés, szekrénygyártás, üzembe helyezés (2003)

Növényüzem

A legnagyobb magyarországi gyógyszergyárban az LSA Kft kivitelezésében készült el a növényüzemi gyártócsarnok szellőzése. A rendszer érdekessége, hogy a légtechnikai szabályozástechnikai elemek egy része robbanásbiztos kivitelű.

Richter Gedeon Románia

Tervezés, telepítés, szekrénygyártás, üzembe helyezés

Az LSA Kft 2004 folyamán 6 db új légkezelő digitális szabályozásával és felügyeleti rendszerre kötésével fejezte be a fenti helyszínen a Richter Gedeon Rt Romániai leányvállalatánál korábban megkezdett automatizálási munkákat. A szállítási terjedelem kiterjedt a kábelezésen kívül minden, az épületgépészeti szabályozáshoz tartozó feladatra.

SCHOTT

A lukácsházi ampullagyárban 2016-ban megkezdtük az épületautomatika rendszerek felújítását karbantartás keretében, illetve az elhasználódott periféria elemek cseréjével.

Soneas

VET Pharma

Tervezés, üzembe helyezés

A partnercégünk kivitelezésében készült gyógyszergyár  légtechnikai rendszerének kezelését Kieback&Peter  LRP4 típusú kompakt DDC szabályozó szállításával oldottuk meg.

Xellia

Partnercégünk kivitelezésében készült 15-ös épület projekthez szállítottunk Kieback&Peter DDC4200-as szabályozó és vezérlő rendszert.

Wooshin szlovénia

2016-ban a Wooshin gyógyszeripari vállalat új gyárat nyitott Szlovéniában a tervezett magyarországi beruházá helyett. A magyarországi előkészületek során cégünk már kapcsolatba került a dél-koreai székhelyű gyógyszeripari vállalattal, ugyanis egyik stratégiai partnerük létesítményében már az LS épületAutomatika Kft. által szállított rendszer fut. Ennek megismerése után a Wooshin ügyvezetője ugyanilyen rendszer kiepítése mellett döntött.

Ipari létesítmények

Alpine III. gyártócsarnok bővítés

Tervezés, telepítés, kábelezés, szekrénygyártás, szoftver, üzembe helyezés (2008)

A meglévő Alpine gyártócsarnok mellé új csarnokot építettek, amelynek az épületautomatikai rendszerét Kieback&Peter készülékekkel valósítottuk meg.

Bakony Ipari Kerámia Kft.

Tervezés, elosztószekrény gyártás, szoftver, üzembehelyezés (2014)

A veszprémi cégnél igen érdekes feladatot kaptunk. A műhelyben állandóan üzemelő kemence hulladék hőjével kellett megoldani egy szórással szárító porlasztó torony fűtését az eddigi gázégős fűtés helyett.

Bogdány Petrol Kft, Vazelin üzem

(2012)

A nyírbogdányi üzem tisztaterében vazelint töltenek hordókba  70 oC hőmérsékleten, majd amikor megdermedt (40 oC körül), akkor a hordókat lezárják, és a kitolják a tisztatérből. A hűlés és a dermedés kb 1,5 napig tart. Egyszerre összesen 80 db hordó van a tisztatérben, egy db hordóba 165 kg vazelint öltenek. A vazelint gyógyszeripari termékek alapanyagaként adják el, a tisztatér „D” tisztasági osztályú GMP minősítésű.

A szabályozást Kieback&Peter DDC4200 digitális szabályozókkal oldottuk meg.

Bourns, Ajka

Alközponti szoftver, felügyeleti szoftver, üzembe helyezés (2010)

A partnercégünk kivitelezésében készült elektronikai alkatrészeket gyártó üzem zónáinak nyomásszabályozását, és légtechnikai rendszerének kezelését Kieback&Peter DDC4200 digitális szabályozó készülékekkel oldottuk meg. A rendszer központi egysége egy GLT1002N Neutrino felügyeleti állomás, mellyel a kezelők könnyen és gyorsan elérhetik az egyes rendszerelemeket, beavatkozhatnak, adatokat menthetnek el. A berendezés kb. 200 adatpontot kezel.

Cabtec Szekszárd

Tervezés, szoftver, üzembehelyezés (2015)

A CabTec Holding AG egy globálisan működő, sikeres svájci vállalat, amely több mint 10.000 ügyfélre szabott terméket kínál az egyszerűkábelektől egészen a komplex kábelszerelvényekig. A világszerte közel 1000 dolgozót foglalkoztató, több mint 40 éves tapasztalattal rendelkező vállalat stabil üzleti kapcsolatok kiépítésére törekszik ügyfeleivel.

2015-ben egy a szekszárdi telephelyén új gyártórészleg kialakítására került sor. A projekt keretében egy Kieback&Peter DDC420-as szabályzóval oldottuk meg az új gyártótér temperálását, a befújt levegő szárítását és túlnyomás tartását.

CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft.

A CSABAcast Könnyűfémöntöde Korlátolt Felelősségű Társaság fő tevékenysége a nyomásos alumínium öntvények előállítása, felületkezelése, megmunkálása és szerelése. Vevőik elsősorban az európai, főleg német autógyárak, néhány autóipari rendszerbeszállító, de szállítanak alumínium alkatrészeket több, nem az autóiparban működő vállalkozásnak, például a Bosch Csoport tagjaként működő Buderus GmbH-nak és a Miele konszernnek.

 

Csíkszeredai Sörgyár

A csíkszeredai (Románia) sörgyár palackozó üzemében a megfelelő légtechnikai viszonyokról 2 db SYNCO700-as szabályozó gondoskodik. A rendszer érdekessége, hogy az egyik szabályzóban 8 db érzékelő jeleit gyűjtjük (hőmérséklet/nedvességtartalom)

CPS Székesfehérvár

épületautomatika anyagok, szoftverkészítés (2013)

A CPS Company Kft. magyar tulajdonban lévő vállalkozás, mely több mint 7 éves
tapasztalattal rendelkezik a papír alapú csomagolóanyagok: hullámpapír
csomagolóanyagok, dobozok, komplett csomagolások előállítása terén.

A partnercégünk kivitelezésében készült csarnok légtechnikai szabályozását BMR410 (DDC420) típusú szabályozókkal valósítottuk meg.

DELPHI

A szombathelyi Delphi autóalkatrészgyár projekt épületautomatika rendszeréhez partnercégünk megrendelése alapján szállítottunk 6 db Kieback&Peter DDC4200-as szabályozó és vezérlő rendszert Neutrino épületfelügyelettel

DENSO Székesfehérvár

Tervezés, komplett kivitelezés (2005-)

Székesfehérváron működő japán autóalkatrész gyár. Átfogó gépészeti, ill. technológiai épület felügyeleti rendszer, Kieback&Peter elemekből, mely 24 db rendszerkontrolleren keresztül, mintegy 4.500 fizikai adatpont mennyiségű rendszert kezel. Az LSA Kft-nek teljes körű karbantartási szerződése van projektre, ahol is 7/24-es szolgáltatást nyújtunk megrendelőnknek.

Eagle Ottawa Hungary Bőrfeldolgozó gyár Szolnok

Tervezés, szekrénygyártás, automatika rendszer üzembe helyezés, épületfelügyelet (2005-)

(2005-2011)

Légtechnikai rendszerek szabályozása, vezérlése Kieback&Peter DDC3000-es rendszerrel valósítottuk meg.
2011-ben az új csarnok légtechnikai szabályozását BMR típusú kompakt DDC-vel oldottuk meg, az eredeti szabályozástechnikai rendszert energiatakarékos megoldások beépítésével bővítettük.

(2013)

A gyár tovább bővítette csarnokát. Ennek kapcsán teljesen átalakult a régi rendszer is, hiszen több gép áthelyezésre került a megváltozott, átalakított funkcionalitású gyáregységek miatt. A bővítés során új fetési- és hűtési osztó és légtechnikai berendezések kerültek elhelyezésre.

A bővítés érdekessége, hogy a régi DDC3000-es sorozat helyett a Kieback&Peter DDC4000-es sorozatával oldottuk meg a bővítést, és ezen eszközöket integráltuk a meglévő felügyeleti központba is, ahol a kezelők grafikus felületen követhetik az aktuális szabályzási folyamatokat.

ELMÜ Budapest.

(2004)

Konyhai rendszer légtechnikai szabályozása történik  Synco700-as készülékkel.

Falcotrade

Tervezés, üzembe helyezés (2005)

A gyöngyösi húsüzem vadonatúj részlegének légtechnikai szabályozásáról és fűtéséről LRP4 és HRP22 típusú szabályozók gondoskodnak.

Flextronics, Tab

Alközponti szoftver, felügyeleti szoftver, szekrénygyártás-átalakítás, üzembe helyezés, egyedi helység szabályzás (2010-2014)

A tabi Flextronics gyár épületautomatikai rendszerének átalakítása során első lépésként egy Kieback&Peter DDC4200 típusú szabályozót építettünk be az egyik csarnok légkezelőinek és fűtési rendszerének szabályozására. Ehhez a meglévő kapcsoló szekrényt át kellett alakítani, a régi, hibásan működő szabályozó egységeket el kellett távolítani. A felügyeleti számítógép szerepét egy rugalmas, nagy pontosságú és felhasználóbarát, mégis kedvező árú RcWare típusú gép látja el.

Hirtenberger Automotive Safety Hungary Bt

Tervezés, elosztószekrény gyártás, szoftverírás (2014)

Az autóipari beszállító növelte kapacitását, és újabb kamrákat állított üzembe, amelyeknek a nyomás- és hőmérsékletszabályozását cégünk oldotta meg a Kieback&Peter német cég automatika rendszerével. A bővítés újabb közel 100 adatpontot jelentett, új légkezelővel és új elosztószekrénnyel.

Kelenföldi Erőmű

Tervezés, telepítés, szekrénygyártás, üzembe helyezés (2005)

Az erőmű villamos helyiségeinek légtechnika rendszerének szabályozását Kieback & Peter LRP4 típusú kompakt DDC készülékével végezzük.

Lőrinci Erőmű

A készenlétben álló (stand by) kapacitások  felhasználására olyan teljesítményhiányt okozó üzemzavari helyzetekben kerülhet sor, amikor az egyensúly helyreállításához az igénybe vehető hazai teljesítmény, a többletteljesítmény illetve a külföldi partnerekkel egyeztethető kisegítés sem elegendő.

Ilyen esetekre nyújtanak megoldást a gyorsindítású gázturbinás erőművek. Lőrinciben 2000-ben, maximálisan 173 MW teljesítménnyel, – elsősorban a meglévő és részben hasznosítható erőművi infrastruktúrát, a gazdaságosságot, és a továbbfejleszthetőséget figyelembe véve – az egykori Mátravidéki Erőmű telephelyén került kialakításra az új gázturbinás erőmű.

Az erőmű 2015-ben a kiszolgáló légtechnikai berendezések automatizálásának cseréjét határozta el. Az átalaktás során első ütemben a vezénylő terem légtechnikai rendszerét szabályzó Landis&Staefa eszközöket cseréltük Domat rendszerre. 

Az üzembiztonság biztosítása érekében a helyszínen található 3 rendszer külön szabályzót kap. A további két rendszer átalakítása 2016-ban valósul meg.

Mobil katonai labor

épületautomatika anyagok, tervezés, software (2013)

A világon egyedülálló új magyar hadiipari labor épületautomatika rendszerét partnercégünkkel közösen DDC4200-as digitális alálomással és a hozzá tartozó nagypontosságú perifériákkal valósítottuk meg.

MOL Százhalombatta

Tervezés, telepítés, szekrénygyártás, üzembe helyezés (2004-2006)

Robbanásveszélyes gépészeti rendszerek szabályozása és vezérlése összesen 240 fizikai adatpont kezel. A szabályozástechnikai rendszert 2005-évben láttuk el számítógépes felügyelettel. A mozgó diszpécser szolgálat részére SMS küldő rendszert építettünk ki az esetleges hibák azonnali értelmezésére.

Nissan autószalon

(2006)

A partnercégünk kivitelezésében készült óbudai autószalon étterem részének légtechnikai szabályozását LRP4 típusú szabályozókkal valósítottuk meg.

OMFI Állatház

Tervezés, telepítés, szekrénygyártás, üzembe helyezés (2005)

Az állatház optimális szellőzését, hűtését, fűtését SYNCO200-as szabályozó látja el.

OPEL

H-12 gyártócsarnok felújítás

A H12 szerelőcsarnokban a régi automatika rendszer (szekrények, kábelek) elbontása. Új Kieback&Peter automatika rendszer telepítése szekrénygyártással, kábelezéssel.

Pick Szeged

PICK Szeged központi kazánházának teljes gépészeti cseréje, és az ehhez kapcsolódó komplett automatika és épületfelügyeleti rendszer telepítése Domat elemekből.

POLYAX Alkatrészgyártó Kft.

Tervezés, telepítés, üzembe helyezés (2012)

A POLYAX 1986 óta foglalkozik fémipari alkatrészek előállításával, félkész alkatrészek megmunkálásával és forgácsolással. Tevékenységük két fő irányvonala jelenleg vasúti fékalkatrészek és gépjármű váltóalkatrészek gyártása. Ezen kívül vállalják szériaalkatrészek gyártását, az alapanyag beszerzéstől, a készre munkáláson át a felületkezelésig.

Sanmina-SCI Magyarország Kft.

A Sanmina 100%-os amerikai tulajdonú multinacionális vállalat, amely világszerte gyártója a legösszetettebb és leginnovatívabb optikai, elektronikai és mechanikai eszközöknek.

2017-ben a vállalat elkezdte gépészeti rendszereinek felújítását és elindította az épület tetején található Roof-top berendezéseinek cseréjét. A cserék során a feladatunk az, hogy az újonnan telepített eszközöket egyenként beintegráljuk egy központi grafikus felügyeleti rendszerbe.

Sauflon

tervezés, kivitelezés, üzembe helyezés, épületfelügyelet (2013)

A gyáli Prologis Ipari Parkban létesült beruházás. A fűtés és hűtés szabályozáson kívül, a Daikin légekezelők Modbus-os integrációja is készült, mely egy egységes távfelügyeleti rendszerbe lett foglalva. Fizikai adatpontszám: 110 db.

Schmidt & Bender Budapest

Tervezés, telepítés, szekrénygyártás, kábelszerelés, üzembe helyezés (2005)

A német cég budapesti üzemében elsősorban vadászfegyverek távcsöveihez készítenek optikákat. A pontos megmunkálás és tökéletes minőség nagyfokú gyártáskori tisztaságot és pontos, precíz hőmérsékleti viszonyokat követel meg. Ezt biztosítja a tisztatér szabályozására az LSA Kft által beépített Kieback & Peter DDC3000-es digitális szabályozó. A kivitelezés érdekessége, hogy megrendelőnk maga is egy német cég volt. Elégedett visszajelzésük bizonyítéka, hogy az LSA Kft nem csak a szigorú magyar, hanem a német minőségi előírások betartásában is élen jár!

SEWS-AWH Kisbér

(2004)

A japán kábelgyártó csarnokban különböző típusú gépkocsikhoz készítenek kábeleket, kábelkorbácsokat. A létesítményben Desigo30-as rendszer üzemel a  légtechnikák, légfűtések szabályozására, RS Integral rendszer a technológiai hűtés, hűtőtorony szabályozására, vezérlésére

Silvestris Kistarcsa

Tervezés, üzembe helyezés

A partnercégünk kivitelezésében készült élelmiszeripari üzem légtechnikai rendszerének kezelését modern, Kieback&Peter készülékekkel oldottuk meg.

TAIHO 3

Japán csapágy gyártócsarnok. Az épületben K&P DDC3000-es rendszer látja el a szabályozási, vezérlési feladatokat.

TDK-EPCOS Szombathely

A passzív elektronikai alkatrészek piacán hosszú évek óta jelen lévő szombathelyi, volt Siemens-Matsushita gyár, jelenleg EPCOS Kft., 2010-től a TDK elektronikai alkatrész üzletága és az EPCOS egyesülését követően létrejövő TDK-EPC csoport tagjaként működik tovább.
 

T-com Távíró utca

(2007)

A T-com távíró utcaiépületének rekonstrukciója során DDC4200-as Kieback&Peter szabályozóberendezést telepítettünk az újonnan kiépített hűtési rendszer szabályozására és vezérlésére. Érdekesség, hogy az épület és a berendezések védelme érdekében vízbetörés érzékelő rendszert is kiépítettünk.

TOYOSEAT II. Százhalombatta

Japán autóalkatrész gyártócsarnok. Desigo30-as rendszer, az épület II. ütemének kivitelezése, melyet összekapcsoltunk a korábban megvalósult I. ütem rendszereivel.

A gyártócsarnok bővítése kapcsán szükségessé vált a gépészeti rendszerek vezérlésének és szabályozásának bővítése is. Az új terület ellátására Kieback&Peter DDC 3200-as vezérlő és szabályozó modulokat építettünk be az általunk szállított kapcsolószekrényekbe.

Videoton Kaposvár

Videoton Kaposvár telephelyén, a Lenergy Magyarország által telepített Lennox rooftop berendezések épületfelügyeleti rendszerének kiépítését végeztük. A rooftop integráció modbus kommunikáción keresztül történt, így a berendezés minden paramétere és állítási lehetősége elérhető a helyszínen telepített Domat épületfelügyeleti központról.

Vincotech

Alközponti szoftver, felügyeleti szoftver, üzembe helyezés (2012,2014)

A Vincotech egy dinamikusan fejlődő nemzetközi vállalat, a Mitsubishi Electric Corporation tagja, németországi központtal, és magyarországi fejlesztő és gyártó részleggel.

Vishay Hungary

(2009-2011)

A Vishay nemzetközi elektronikai alkatrészgyártó vállalat budapesti telephelyének épületautomatika és épületfelügyeleti rendszer felújításában vettünk részt. Ennek során kicseréltük az elavult épületautomatikai szabályozó berendezéseket modern, DDC4000 típusra, valamint telepítettünk egy GLT4000 Neutrino felügyeleti állomást. 2010-2011-ben energiaoptimalizáló eszközök vezérlését illesztettük a felügyeleti rendszerhez (légkezelőkhöz frekvenciaváltókat telepítettünk, kompresszorok hulladékhő hasznosításához épületautomatika rendszert építettünk ki), gyártótéri mérés-adatgyűjtő rendszert alakítottunk ki.

VOLKSWAGEN GYÁR POZSONY H4A Q7 KAROSSZÉRIA ÜZEM

Tervezés, szekrénygyártás, üzembe helyezés, kábelezés (2012-2013)

A Kieback&Peter GmbH német partnerünk 2012 nyarán megnyerte ennek a projektnek az épületautomatikai munkáit a tervezéstől kezdve a kábelezésen, szekrénygyártáson keresztül az épületautomatika rendszer programozásáig és beüzemeléséig.

Az új épülő csarnok 100.000 négyzetméter lett, a szellőzést és a fűtést 26 darab légkezelő biztosítja a csarnok számára. A projekt terjedelme kb. 3.500 adatpont volt az induláskor.

Német partnerünk az LS Épületautomatika Kft.-t kérte fel a kábelezési és szekrénygyártási munkák elvégzésére.

Kórházak

Honvéd kórház

Sebészeti műtők Tervezés, üzembe helyezés (2005)

Az épületben Kieback & Peter DDC3000-es épületautomatika rendszer üzemel, mely négy műtőblokk megfelelő hőmérsékletének és nedvességtartalmának szabályozásáról gondoskodik. A digitális szabályozóhoz egy CS140 típusú grafikus kezelői felülettel ellátott épület felügyeleti gép csatlakozik, melyen a személyzet mindenkor ellenőrizheti a műtőblokkokban kialakult állapotokat, tudomást szerezhet az esetlegesen felmerült hibákról

Jósa András Oktatókorház

Elosztószekrény gyártás (2015)

MÉRT megrendelésére a rekonstrukció során szükséges vízgépházi rendszerek üzemeltetéséhez erősáramú elosztószekrényt szállítottunk. 

Kaposvár, Gyógypedagógiai központ

Tervezés, telepítés, kapcsolószekrény gyártás, üzembe helyezés (2005)

2 légtechnikai rendszer szabályozását LRP4-es készülékekkel oldottuk meg.

Parádfürdő, Állami kórház

Tervezés, üzembe helyezés (2005)

A fűtési rendszer rekonstrukciója során a kazánok léptetését és a fűtési rendszer szabályozását Kieback DDC3002 típusú DDC készülékkel oldottuk meg.

Petz Aladár Kórház Győr

"B" épület műtőblokk. Tervezés, telepítés, szekrénygyártás, kábelszerelés, üzembe helyezés (2004)

6 db (1-6 sz.) komplett műtőblokk kialakítása nyomástartással és távfelügyelettel. A rendszer mintegy 250 adatpontot felügyel. Miután a helyszínen nincsen felügyeleti munkaállomás, a hibajelzések közvetlenül az LSA Kft -be, cégünk távfelügyeleti központjába fut be a nyilvános telefonhálózaton keresztül. Így a felhasználói igényekre, esetleges hibákra a lehető leggyorsabban tudunk reagálni. Extra szolgáltatásként az üzemeltető részére heti bontásos trend adatközlést végzünk.
 

Péterffy Sándor utcai kórház

Tervezés, üzembe helyezés (2005-2013)

A budapesti kórházban egy nagy légkezelő 4 külön ágra osztott egyedi befúvás - elszívás szabályozását látja el a Kieback & Peter DDC3000 rendszer. A berendezés feladata a hagyományos légtechnikai szabályozáson kívül a melegvíz ellátó rendszer vezérlése, valamint hibajelzések gyűjtése és megjelenítése a szabályozó saját kijelzőjén.

Szegedi Tudomány Egyetem

A Szegedi Tudományegyetem fő telephelye épületfelügyeletének teljes körű karbantartása. (2007-)

A rendszer mintegy 1400 fizikai adatpontot tartalmaz.

A 2007-es évben elkezdtük a Desigo Insight rendszerek cseréjét Kieback&Peter DDC4200-as épületautomatikai szabályozóra és GLT4002 Neutrino épületfelügyeletre.

Szent István Kórház Budapest

„N” épület szülészet. Tervezés, telepítés, szekrénygyártás, kábelszerelés, üzembe helyezés (2007)

2 db komplett szülészeti műtő és előkészítő helyiségek meglévő légtechnikai rendszereit láttuk el modern szabályozással. Az automatika rendszerhez tartozó teljes hardware eszközöket lecseréltük. A rendszerek szabályozására és vezérlésére Kieback&Peter DDC3200-as modult építettünk be.

SOTE urológia, Budapest

Tervezés, üzembe helyezés (2006)

A partnercégünk kivitelezésében készült rendszer nyomásszabályozását, és légtechnikai rendszereinek kezelését Kieback&Peter DDC3000 készülékekkel oldottuk meg.

Váci Kórház

Vác kórház napkollektoros rendszerének kialakítás Domat automatika eszközökkel.

Egyéb létesítmények

04kV iroda- és raktárépület

2016-ban a villamosipari termékek értékesítésével foglalkozó 0,4 kV Kft. új telephelyre költözött. A telephely iroda és raktár funkciókat lát el. A kivitelezés során az LS épületAutomatika Kft. nyerte el a gépészeti rendszer automatizálásának munkálatait.

Alsó Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség

Az Alsó Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség) szegedi irodaházának gépészeti felújítása, Domat automatikával, és épületfelügyelettel való ellátása.

Angol Nagykövetség

Tervezés, szekrény-átalakítás, kivitelezés, software

A volt Holland Nagykövetség budapesti kirendeltsége 2017 évtől a Britt nagykövetség helyéül szolgál.

Az épület gépészetét teljes mértékben felújították és modernizálták, amihez a helyszínen található Kieback&Peter DDC4200 típusú rendszert is át kellett szabnunk.

Balatonfelvidéki nemzeti park, Csopak

Tervezés, üzembe helyezés

A falfűtési/hűtési rendszer szabályozása SYNCO200 típusú szabályozóval történik.

Balatonfüred Anna Hotel

Tervezés, telepítés, software, üzembe helyezés (2008)

A teljes rekonstrukción áteső komplexum gépészeti és villamos rendszerének felügyeletére kaptunk megbízást. VTS légtechnikai berendezéseket, világítási rendszereket, gázmotort és hűtőközpontot szabályozzuk és vezéreljük Kieback&Peter DDC3200-as készülékekkel.

BankNET, Budapest

Tervezés, üzembe helyezés (2005)

Az irodák szellőztetésének hőmérséklet és légminőség szabályozását LRP4-es kompakt DDC készülék végzi.

BME Szkéné

(2011)

A műszaki egyetem területén működő színház légtechnikai szabályozását partnercégünkkel közösen Kieback&Peter BMR típusú kompakt DDC-vel valósítottuk meg.

BRFK II. ker Gyorskocsi u. 31 sz. ép. Kieback&Peter épületfelügyeleti rendszer felújítása

Kazánház és melegvízellátás, valamint gázmotor integráció Tervezés, bontás, telepítés, szekrénygyártás, kábelszerelés, üzembe helyezés (2007)

A régi Kieback&Peter rendszer teljes elbontása után (kivéve a még használható perifériákat: szelepek, érzékelők) szekrényeket telepítettünk, és felújítottuk a kábelezést is.

Budapest Bank, Budapest X. kerület és Kiskunhalas

Tervezés, üzembe helyezés (2005)

A két bankfiókban egy-egy LRP4-es kompakt DDC készülék és Danfoss frekvenciaváltók szabályozzák az ügyféltér hőmérsékletét.

Corvin Mozi

Tervezés, kivitelezés, üzembe helyezés

A patinás budapesti filmszínház rekonstrulciójára 1995-ben került sor először. Az akkor beépített szabályozástechnikai rendszer mára elavult, sokszor hibásan működött, ezért döntött a Budapest Film a teljes automatika rendszer cseréjéről.

Dabas irodaház

Partnercégünk kivitelezésében készült projekthez szállítottunk Kieback&Peter DDC3200-as szabályozó és vezérlő rendszert, amely a központi légtechnika szabályozásán kívül az egyedi helységek légállapotairől is gondoskodik.

Galerius Fürdő **** - Siófok

A projektet közbeszerzési pályázaton nyertük el 2017 augusztusában. A feladat a következő volt: a meglévő épületautomatika rendszer cseréje

Hajós Alfréd sportuszoda

(2008)

A margitszigeti  sportuszoda gépészeti felújítása során a mintegy 350 fizikai adatpontot kezelő rendszert DOMAT Control System automatika és épületfelügyeleti rendszerrel láttuk el.

Hegyfalu, Idősek Otthona

Tervezés, telepítés, kapcsolószekrény gyártás, üzembe helyezés (2005)

A kastélyépület a felújítás után idősek otthonaként üzemel. SYNCO200-as szabályozó látja el a konyha-étterem szelőzési rendszerének működtetési feladatait.

Hotel Azúr bővítés


A szállodához épített új konferenciaközpont és wellness részleg teljes automatika rendszerének kiépítése. A konferenciaközpontban LON hálózat kiépítésével egyedi helyiség szabályozás valósítottunk meg, és ezen rendszereket csatlakoztattuk a már meglévő épületfelügyeleti rendszerhez.

Hotel Narád, Mátraszentimre

Épületautomatika anyagok, felügyeleti szoftver (2010)

Partnercégünk kivitelezésében készült Hotel Narád épületautomatika és épületfelügyeleti rendszere 3 DDC4200-es digitális szabályozóból és teljes körű Kieback&Peter GLT4002 épületfelügyeleti rendszerből áll. Az épület teljes automatika rendszere a diszpécser központból kezelhető, amely mintegy 750 fizikai adatpontot jelent.

Hotel Négy Évszak

Tervezés, telepítés, szekrénygyártás, üzembe helyezés

A Hajdúszoboszlói szállodában több SYNCO700-as szabályozó található. Az épület közösségi helységeit vontuk be a szabályozási rendszerbe (étterem, konyha).

Hotel Victoria**** Budapest

A Hotel Victoria Budapest történelmi belvárosának a szívében fekszik, a budai oldalon közvetlenül a Duna partján. Partnercégünkkel közösen végzett kivitelezésünk sorén DDC4200-as digitális szabályozót építettünk be az épületbe, amely gondoskodik a megfelelő komfortról és a vendégek kellemes környezetéről.
 

Indotek Group

Tervezés, elosztószekrény gyártás, szoftver, felügyelet, üzembe helyezés (2015-)

Az INDOTEK Group ma már többségi magyar tulajdonban lévő, ingatlanbefektetéssel, fejlesztéssel és vagyonkezeléssel foglalkozó cégcsoport, melynek égisze alatt működő nagyjából 150 projektcég stratégiai felügyeletét és igazgatását az Indotek Befektetési Zrt. látja el. 

Az In-Management Kft. feladata a saját tulajdonú, valamint megbízás alapján ellátott ingatlanok vagyonkezelése (bérbeadása és befektetési célú eladása) és üzemeltetése.

Madach Trade Center

Tervezés, üzembe helyezés, software, felügyeleti software, szekrényátalakítás (2009)

Az elegáns Madách Trade Center Irodaház épületfelügyeleti rendszerének bővítését és átalakítását végeztük Domat Control System épületautomatika elemekkel, amelybe bevonásra került az új kazán vezérlése, valamint az újonnan kiépített napkollektoros rendszer szabályozása is.

MAGNETEC UNGARN, Gyöngyös

Tervezés, üzembe helyezés (2005)

Az újonnan beépített hűtőgépeknek a meglévő rendszerhez való illesztésénél a Kieback&Peter, LRP4-es szabályozójának segítségével állítjuk be a rendszer hűtési tartályának szintjét.

Magyar Zsidó Múzeum

Tervezés, üzembe helyezés, software, kábelszerelés, szekrénygyártás (2006)

A budapesti Zsinagóga területén működő múzeum légtechnikai és fűtési rendszerét láttuk el Kieback&Peter DDC3000 épületautomatika rendszerrel.

Makó távhő hőközpont felújítás

A városi távhőszolgáltató Galamb u. hőközpontjának teljes gépészeti rekonstrukciója, és távfelügyelet megvalósítása Domat automatikával.

Mád Borház

MÁD Borház (2015)

Tokaj vonzáskörzetében Mádon Európai Uniós pénzügyi támogatással épült Borház hőszivattyú-, padlófűtés-, kazán rendszerek vezérlése és szabályozásának tervezése, szállítása és üzembe helyezése. A rendszerek üzemeltetéséhez távoli segítséget nyújtunk internetes eléréssel. Rendszerfelépítéshez DOMAT szabályozó készülékek alkalmaztunk.

McDonald's

Tervezés, alközponti szoftver, felügyeleti szoftver, üzembe helyezés (2014-2015)

Az ismert gyorsétterem lánc cégünket bízta meg az éttermek légtechnikai rendszerének energiatakarékossági okokból történő átalakítására a Lenergy Magyarország Kft-vel együttműködve.

A projektben a Domat Control System miniPLC szabályzóját használtuk, amely kommunikál a légkezelővel illetve az általunk szállított frekvenciaváltóval, így biztosítva az energiatakarékos üzemet. Miután az átalakítás beváltotta a hozzá fűzött reményeket, további átalakítások is kivitelezésre kerültek, illetve folyamatban vannak.

MOL

Tervezés, szekrénygyártás, automatika rendszer üzembe helyezés, felügyeleti központ telepítés

2011-ben a MOL budapesti központi irodaépületeiben folyamatos felújítások során cégünk került kiválasztásra a központi automatika rendszer telepítésére és az újonnan történő átalakítások, felújítások, bővítések integrálására.

Puskin Mozi

Tervezés, üzembe helyezés

A patinás budapesti filmszínházban 2 db SYNCO700-as szabályozó gondoskodik a nézőtér és a kiszolgálóhelységek hőmérsékleti komfortjáról.

Röszke határátkelőhely - fűtési rendszer rekonstrukció

A fűtési rendszer teljes rekonstrukciója. Helyi, új központi felügyeleti rendszer telepítése Domat automatikával, távfelügyeleti hozzáférés.

SALDO Irodaház Budapest

Tervezés, telepítés, üzembe helyezés, 2007

Az irodaház fűtési rendszerének korszerűsítése keretén belül három fűtési kör automatika rendszerének felújítása történt meg. A fűtési rendszerek szabályozását és vezérlését a legújabb fejlesztésű kijelző felülettel ellátott BMR DDC kompakt szabályozóval készítettük el.

Silbersee Apparthotel

Tervezés, épületautomatika anyagok, szoftver(2014)

Cégünk szállította a Turracher Höhe-i vadonatúj apartman ház épületautomatika és épületfelügyeleti rendszerét.

Az Apparthotel Silbersee Turracher Höhe-n, a Turrachi tó partján fekszik, csodálatos környezetben, a sípálya közvetlen közelségében. 11 önellátó apartmanban várja vendégeit, különböző szolgáltatásokat kínálva. Tökéletes pályaszállás igényes családoknak és társaságoknak. Egyes apartmanok összenyitásával akár 10 személy is lakhat együtt.

Szent István Egyetem Kollégium Gödöllő

Tervezés, üzembe helyezés, software, épület felügyelet, kábelszerelés, szekrénygyártás (2006)

A gödöllői egyetem kollégiumának D,E,F épületét valamint a nyomásfokozó szivattyútelepet láttuk el Kieback&Peter DDC3000 épületautomatika és CS140 épület felügyeleti rendszerrel.

Széchenyi István Egyetem Győr

Belsőégésű Motorok Tanszék Fékpad (AUDI)

Új fékpadterem és a hozzátartozó kiszolgáló helyiségek automatika rendszerének komplett kiépítése szekrénygyártással és kábelezéssel. Különleges kihívás volt a meglehetősen kis helyiség óránkénti több százszoros légcseréjének szabályozása a nagyteljesítményű motorok tesztelése következtében kibocsátott veszélyes kipufogógáz szellőztetése érdekében.

Toldi Mozi

(2008)

A budapesti Toldi filmszínházban partnercégünk kivitelezésében DDC3000-es digitális szabályozó rendszer gondoskodik a megfelelő hőmérsékletekről.

Több szintes családiház Budapest

Tervezés, üzembe helyezés, software, 2007

A több szintes budapesti családi ház teljes fűtési és légtechnikai rendszerének szabályozását és vezérlését 4 db DDC4200-es szabályozóval készítettük el, megközelítően 400 adatpontot üzemeltetünk.

Veszprém Aréna

Tervezés, telepítés, software, üzembe helyezés (2008)

Az új kb. 4000 főt befogadó multifunkciós csarnok teljes épületautomatika és
épületfelügyeleti rendszerét a Kieback&Peter készülékeivel építettük ki.

Zsigmond Király Főiskola Budapest

Tervezés, telepítés, szekrénygyártás, üzembe helyezés

Az iskola épületgépészeti berendezéseit (légtechnika, fűtés) NRUE típusú digitális szabályozó vezérli.

Wahrmann Palota

(2008)

Partnercégünk kivitelezésében készült Wahrmann Palota épületautomatika és épületfelügyeleti rendszere 3 DDC3000-es digitális szabályozóból és teljeskörű Kieback&Peter GLT4002 épületfelügyeleti rendszerből áll.

A honlapon és annak tartalmában szereplő minden márkanév, védjegy, szolgáltatási védjegy, tanúsító védjegy és egyéb termék- és szolgáltatásnév és -logó a saját tulajdonosának tulajdonát képezi, és a vonatkozó védjegy- és szerzői jogi törvények védelme alatt áll.

 

Az LS Épületautomatika Kft., vagy a védjegy tulajdonjogával rendelkező harmadik fél által írásban kiállított és aláírt engedély hiányában a jelen honlap tartalmából semmi sem értelmezendő a honlapon található bármely védjegy használatára feljogosító licenc vagy felhasználási jog átadásaként. Szigorúan tilos a védjegyek vagy egyéb anyagok bármely módon történő illetéktelen felhasználása, ellenkező esetben azok jogosulatlan használata polgári jogi, illetve büntetőjogi szankciókat vonhat maga után.